Cyrkulatory

active company

Profesjonalne, precyzyjne urządzenie do gotowania wydobywające z potraw to, co najlepsze.

 

Gotowanie sous-vide z kontrolą temperatury stało się oczywistą techniką w każdej kuchni śledzącej najnowsze trendy. To coś więcej niż moda, to technika gotowania, która pozyskuje zwolenników zarówno z racji zalet związanych z jakością produktu, jak i korzyści ekonomicznych i organizacyjnych.

 

Urządzenia Do Gotowania Metodą Sous Vide
 

Profesjonalne, precyzyjne urządzenie do gotowania wydobywające z potraw to, co najlepsze.

 

Gotowanie sous-vide z kontrolą temperatury stało się oczywistą techniką w każdej kuchni śledzącej najnowsze trendy. To coś więcej niż moda, to technika gotowania, która pozyskuje zwolenników zarówno z racji zalet związanych z jakością produktu, jak i korzyści ekonomicznych i organizacyjnych.

Gotowanie sous-vide z kontrolą temperatury stało się oczywistą techniką w każdej kuchni śledzącej najnowsze trendy. To coś więcej niż moda, to technika gotowania, która pozyskuje zwolenników zarówno z racji zalet związanych z jakością produktu, jak i korzyści ekonomicznych i organizacyjnych.

Sammic oferuje szeroką gamę sprzętów sous-vide, tak pod względem pojemności, jak i zastosowań, w tym zarówno kąpiele wodne bez mieszania jak i przenośne urządzenie do gotowania z mieszadłem, dostarczając odpowiedniego rozwiązania do zaspokojenia potrzeb każdego użytkownika.

ZALETY NOWEJ GŁOWICY SOUS-VIDE SMARTVIDE8

Pozwala uzyskać bardziej delikatne i wartościowe produkty.

  • Minimalna utrata wilgotności i wagi.

  • Zachowanie smaku i aromatu, gdyż nie są tracone substancje rozpuszczalne w wodzie, zwłaszcza zapachowe

  • Smaki są wzmacniane, kolory zachowywane, potrzeba też mało soli, albo nie potrzeba jej wcale.

  • Składniki odżywcze są zachowywane, gdyż rozpuszczalne w wodzie minerały nie wyciekają do wody używanej do gotowania – gotowanie w woreczku próżniowym zapobiega temu.

  • Badania wykazały, że sous vide pozwala na zachowanie największej ilości witamin w porównaniu z gotowaniem na parze i w garnku.

  • Podczas gotowania potrzeba mało dodatkowego tłuszczu.

  • Jednakowe rezultaty przy każdym gotowaniu danego dania.

 KORZYŚCI:

  • Pozwala na przygotowanie dań z wyprzedzeniem, ułatwiając organizację pracy o okresach szczytu.

  • Minimalizacja odpadów dzięki uprzedniemu przygotowaniu kontrolowanych porcji.

  • Niskie zużycie energii w porównaniu z piekarnikami i kuchenkami gazowymi. Nieużywanie gazu zmniejsza temperaturę otoczenia w kuchni i ryzyko pożaru.

  • Wiele dań od przystawki po deser może być przygotowywanych jednocześnie w tej samej kąpieli, co skraca czas czyszczenia.

  • Przy minimum szkolenia nawet niewykwalifikowany personel może posługiwać się urządzeniami do gotowania sous-vide Sammic, co upraszcza obsługę i jest szczególnie przydatne dla osób z serwisu pokojowego (room service) w nocy.

  • Planowanie produkcji pozwala restauracji zaoferować szeroki asortyment potraw.

  • Minimalne kurczenie się zawartości w procesie gotowania, w większości wypadków od 30% do poniżej 5%, co oznacza większy uzysk.

  • Można używać tańszych części mięsa, gdyż technika sous-vide radykalnie poprawia kruchość.

  MOBILNOŚĆ I MONTAŻ:

  • Może być zamocowany w ciągu sekund w standardowym pojemniku gastronomicznym GN dowolnego rozmiaru.

  • Łatwość przechowywania i transportu.

  • Stabilność/jednolitość pomiaru:: ± 0.1°C.

  • Minimalna głębokość pojemnika: 150 mm

 WANNY DO KĄPIELI SOUS-VIDE: 

  • Statyczna kąpiel sous-vide.

  • Łączy precyzję i możliwość przygotowywania żywności bez użycia zewnętrznych pojemników.

  • Dostępne różne modele i rozmiary.

  • Konstrukcja ze stali nierdzewnej.

  • Modele na 14 lub 28 litrów z możliwością użycia przegród (opcja) i podwójna kąpiel z dwoma zbiornikami (4 + 22 l).

Dokładność pomiaru +-0.2ºC, jednolitość +-0.1ºC.

Szybki kontakt

Do:

Facebook